angle-left Ch5 Finland avasi uudet Liferay-kotisivut
22.8.2017
Uutinen

Ch5 Finland avasi uudet Liferay-kotisivut

Uudistunut Ch5finland.com-sivusto rakentuu Liferay Portal 7.0 CE -alustalle. Uudistuksessa panostimme erityisesti referenssien esittelyyn.

Vuorovaikutteinen ulkoasusuunnittelun prosessimme onnistui myös oman organisaatiomme sisällä. Uusimme logon ja pidimme löyhästi kiinni punaisesta ja sinisestä värimaailmasta – kirkastaen ja modernisoiden sävyjä. Lopputuloksena on visuaalinen ilme, johon kaikki ovat tyytyväisiä.

Nyt on suutarin lapsilla kengät! Panostimme aikaa tähän omaan projektiin, koska kotisivu on keskeinen uskottavuustekijä meille, kuten se on asiakkaillemmekin.

Seppo Sivula, toimitusjohtaja

Sisältö- ja ominaisuuskysymyksissä yhdistimme viisaat päämme workshopeissa. Pystyimme myös priorisoimaan ideoimamme ominaisuudet. Nyt julkaistu sivusto onkin incremental build -mallin mukaisesti vain Minimum Viable Product -tasoinen kokonaisuus – kehitysideoita riittää palvelun jatkuvaan evoluutioon.

Content Driven Design

Sisältö on verkkosivujen suunnittelun tärkein elementti. Liferayn ominaisuuksista pyrimme valjastamaan erityisesti rakenteisen sisältömallin vahvuudet.

Määrittelimme tarkasti tarvitsemamme sisältörakenteet, jotta sisällön hyödyntäminen ja ylläpito olisi monipuolista.

Liferayn ominaisuudet mahdollistavat helpon sisältölähtöisen suunnittelun. Tämä on suunnittelijalle mielekästä ja lopputulokselle eduksi.

Jani Heikkinen, Web Designer

Entisen sivuston ylläpidon keskeinen hankaluus oli rajallinen tila referensseille. Määrittelimme referensseille oman sisältötyypin, joka mahdollistaa referenssien monipuolisen esittelyn. Referenssikuvien näyttäminen mobiilinäkyminä karusellimuodossa oli hieno käyttöliittymä-oivallus, joka tuo nähtäville enemmän, ja aidomman kokoisia kuvia, kuin perinteinen työpöytäkoon kuvakaappauksesta pienennetty kuvituskuva.

Johdonmukainen sisältösuunnitelma nopeuttaa toteutusta, helpottaa sisällönsyöttäjän työtä, ja sujuvoittaa jatkokehitystä ja ylläpitoa.

Tervetuloa Ch5:n uusille sivuille!