angle-left Yhdenvertaisuusvaltuutettu puhuttelee monimuotoista kohderyhmää Liferay Portal 6.2 CE:llä
Referenssi

Yhdenvertaisuusvaltuutettu puhuttelee monimuotoista kohderyhmää Liferay Portal 6.2 CE:llä

Ch5 suunnitteli palvelun ulkoasun mainostoimiston laatiman uuden logon ja graafisen ohjeiston perusteella. Ulkoasun, alustan konfiguroinnin ja ominaisuuksien ohjelmoinnin lisäksi asiakasta autettiin myös syöttämällä määrämuotoista sisältöä tehokkaana tuntityönä.

www.syrjinta.fi
30 kieliversiota
18 Ch5:n entinen kieliversioennätys

Lyhyesti

Liferay julkaisualustana tukee hienosti kieliversiota. Ch5:n tekemien sivustojen tämänhetkinen kieliversioennätys on Yhdenvertaisuusvaltuutetun sivustolla. Verkkopalvelu toteutettiin vuonna 2015 jälkipuoliskolla, julkaistiin uudella nimellä ja entistä laajempaa kohderyhmää puhuttelevana. Palvelussa on sisältöä 30 eri kielellä!

Entisen Vähemmistövaltuutetun toimiston käsissä oli enemmän kuin nimenmuutos, kun siitä vuonna 2015 tuli Yhdenvertaisuusvaltuutettu. Valtuutetun toimiston etnisyydellä rajattu kohderyhmä laajeni kattamaan muun muassa vanhukset, vammaiset ja seksuaalivähemmistöt. Tiedottamisen vaatimukset kasvoivat ja Yhdenvertaisuusvaltuutetun verkkopalvelu uudistettiin kokonaan. Ulkoasu, julkaisualusta ja sisältö uudistettiin. Esteettömyydelle asetettiin uudet vaatimukset ja sivusto on kokonaisuudessaan myös näkörajoitteisten käytettävissä ReadSpeaker-toimintojen avulla. 

Ulkomaalaistaustaan perustuvan syrjinnän merkitys näkyy sivustolla yhä, erityisesti kieliversioiden määrässä. Kolmen kotimaisen ja englanninkielen lisäksi valtuutetun toiminta ja syrjinnän uhrin toimintaohjeet kuvataan 24 kielellä. Näiden lisäksi palveluun rakentuvat vielä suomi ja suomenruotsi viittomakielellä. Ch5:n entinen ennätys kieliversioiden määrässä oli 18.

Palvelussa on tavoiteltu monipuolisia mahdollisuuksia puhutella moninaisia kohderyhmiä. Sosiaalinen media on kytketty myös vahvasti mukaan syötteiden avulla.

Synergiaa Tasa-arvovaltuutetun kanssa

Sukupuoleen perustuvan syrjinnän valvonta ja ehkäiseminen on Suomessa ollut perinteisesti erillisen Tasa-arvovaltuutetun alaa. Sisarsivusto www.tasa-arvo.fi toteutettiin rinnakkain Syrjinta.fi:n kanssa. Molemmat valtuutetut toimivat Oikeusministeriön alaisuudessa. Molempien sivustojen alustaksi valittiin valtionhallinnon yhteisen julkaisuteknologiaratkaisun mukaisesti Liferay Portal 6.2.

Aatteellisesti samankaltaiset palvelut ovat jo hyötyneet yhteisestä alustaratkaisusta muun muassa kelluvan yhteydenottokehotteen ja kantelulomakkeiden räätälöinnin muodossa.