Onko sinulla dataa?

Kartalle, käppyrään, piirakkaan...

Visualisoi se Ch5:n asiantuntijoiden avulla!

ota yhteyttä

Karttapohjainen datan visualisointi vuokrahinnoista

6.6.2017

ARA:n ja Ympäristöministeriön 10-vuotias Asuntojen.hintatiedot.fi -verkkopalvelu täydentyi vuokrahintatiedoilla.

Vuokrahinnat kartalla

Asuntojen.hintatiedot.fi-verkkopalvelu on jo pitkään mahdollistanut toteutuneiden asuntokauppojen hintojen tarkastelun. Nyt palvelu täydentyy tuomalla vuokrahintatiedot asuntokauppojen rinnalle.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n ja Ympäristöministeriön Asuntojen.hintatiedot.fi -verkkopalvelu täyttää 10 vuotta heinäkuussa 2017. Hankkeen tavoitteena on tarjota riippumatonta ja neutraalia hintatietoa asumisesta. Palvelun avulla yksityishenkilö voi tarkastella sekä omistusasumisen, että vuokrien toteutuneita hintoja. Näistä tiedoista on hyötyä alueiden välisessä vertailussa.

Asunto Alppilasta, vuokralle Vallilaan?
Tsekkaa Ch5:n postinumeroalueen vuokrahinnat kartalla

Kauppahinta-datan tuottaa KVKL koostamalla jäsenyritysten raportoimat luvut kuukausittain.

Vuokrahintojen esittäminen mahdollistui, kun käyttöön saatiin uutena tietolähteenä Kelan asumistukitilastot. Aineisto päivittyy puolen vuoden välein.

Visualisoimalla hintatiedot Tilastokeskuksen kunta- ja postinumeroaineistoon tukeutuvaan karttaan, saadaan vuokrien keskihinnat havainnollistettua tarkoin aluerajauksin.

Monen lähteen dataa visualisoitiin kartalle hyödyntäen Mapbox GL JS-kirjastoa, joka mahdollistaa vaatimusten mukaisen teknisen toteutuksen sekä loppukäyttäjän käyttöliittymän ominaisuudet.

Dataa voi tarkastella myös taulukko- ja graafi-muodossa vertaillen.

Tutustu palveluun: http://asuntojen.hintatiedot.fi

Sivun alkuun