Palvelu

Kriisiviestintä, Ohoi

Kriisissä nopea viestintä on valttia. Tutustu myös Ohoi-pikatiedotuspalveluumme.

Ch5 tarjoaa kriisi- tai muihin yllättäviin tilanteisiin kotisivun sähköistä viestintää tukevia kriisiviestintäpalveluita.

Perinteisesti kriisiviestinnässä varaudutaan siihen, että verkkopalvelu ei kestä yleisöliikenteen valtavaa määrää. Esimerkiksi ympäristökatastrofi tai ihmishenkiä vaatinut tragedia – tai toisaalta rahoituksen tai palkinnon voittaminen, tai kohutun uutuustuotteen lanseeraus – saattaa nostaa kotisivun jopa globaalin mielenkiinnon kohteeksi.

Kuormatilanteita varten varaudutaan tyypillisesti kevennetyllä kriisisivulla, joka sisältää valmiiksi ainakin oleelliset yhteystiedot. Lisäksi tilanteen etenemisestä raportoinnin mahdollistava päivitysmetodi on tarpeen, mikäli normaaliin kotisivun käyttöön palaaminen pitkittyy.

Ensimmäinen kriisiviesti on, että viestintää tulee lisää

Kestämätöntä kävijäkuormaa aiheuttavia suurkriisejä tavallisempia, arkisia tilanteita kuten tilapäisiä ongelmatilanteita, vahinkoja, loppuunmyyntejä – ja toisaalta tilanteiden normalistoitumisia, iloisia yllätyksiä ja varastontäydennyksiä – tapahtuu useammin.

Kaikissa erikoistilanteissa on tärkeää ohjata yleisön huomio olennaiseen sekä ylipäätään korostaa, että tilanne on tiedossa, siihen reagoidaan ja lisätietoa jaetaan avoimesti kun sitä saadaan.

Ch5 on kehittänyt ratkaisut molempiin tarpeisiin.


Välitön kriisitiedotus: Ohoi

Aikaan ja paikkaan sitomaton, ’breaking news’ -tyyppinen pikatiedotus kotisivulle toteutetaan Ch5:n kehittämän Ohoi-tiedotepalvelun avulla. Erottuva tiedote saadaan kirjoitettua ja julkaistua mobiililaitteella, etänä – missä ja milloin vain.

Tilannepäivityksiä voi niinikään lisätä ja vanhentunutta tietoa poistaa julkaisusta mobiilisti – vaikka olisi itse paikan päällä selvittämässä lisätietoa esimerkiksi onnettomuuden vakavuudesta.

Käyttöönotto on helppoa:

  • Rekisteröidy: 
  • Upota: Upota koodi kotisivustoosi odottamaan käyttöä
  • Käytä: Hallinnoi pikatiedotusta Android-puhelimen sovelluksella tai selaimessa (mobiiliyhteensopiva).

Voit myös tutustua 14 päivän ilmaisen kokeilujakson ajan.

Hinnoittelu:

Yksi sivusto – yksi käyttäjä:   
9€ (sis. ALV) / kk, maksetaan puhelimen sovelluskaupassa, toistaiseksi Google Play + Android-puhelin. Sivusto on url-osoite, esim.  ja käyttäjä on puhelimen omistava henkilö.

Yksi käyttäjä voi hallita useita saitteja lisäämällä rekisteröityjä sivustoja nimiinsä.

Yksi sivusto – monta käyttäjää (max. 5):

30€ + ALV / kk, maksetaan puhelimen sovelluskaupassa tai laskulla 3 kuukauden jaksoissa.  Sivusto on url-osoite, esim. , rekisteröinnin tekevä käyttäjä on pääkäyttäjä, joka voi lisätä muita käyttäjiä.

Uusia saitteja ja niiden käyttäjiä voi rekisteröidä lisää, ja kytkeä niihin samoja tai eri käyttäjiä. Yhdellä käyttäjällä on näkymässään saitit, joiden tiedotuksia hän saa hallita.

Enterprise: monta sivustoa, monta käyttäjää

Kun ei ole mielekästä monistaa Yksi saitti – monta käyttäjää -mallia (esimerkiksi sivustoja on enemmän kuin kolme tai kussakin tarvitaan enemmän kuin viisi käyttäjää), kannattaa pyytää räätälöity tarjous.

Kriisisivut ja muut tukipalvelut

Jos olet Ch5:n käyttöpalvelun asiakas ja/tai Ch5 voi tehdä sivustoosi muutoksia palvelimelle, kysy Ohoi-tiedotepalvelua hyödyntävän kriisisivun suunnittelun ja käyttöönoton pakettihintaa.

Omille asiakkaillemme (tai muokkauksemme mahdollistaville asiakkaille) teemme myös tukitoimia Ohoin käyttöönotossa ja räätälöinnissä. Konsultoimme myös muun muassa kriisiviestintäsuunnitelmien laadinnassa ja organisoimme kriisiharjoituksia.