Palvelu

Liferay Portal CE

Meiltä monipuolinen avoimen lähdekoodin Liferay Portal CE -portaali ilman lisenssimaksuja, kokeneen tiimin tehokkaana toimituksena.

Liferay Portal Community Edition (CE)

Liferay on avoimen lähdekoodin portaali, jonka vahvuuksia ovat käyttäjähallinta, laajennettavuus kattamaan useita verkkopalveluita, keskitetty sisällönhallinta, modulaarinen ominaisuuksilla täydentäminen sekä integroitavuus.

Liferay Portalin Community Edition on lisenssimaksuton. Lisensoitu vaihtoehto DXP (ent. Enterprise Edition) on myös saatavilla.

Keskeiset ominaisuudet

Portaalimaisuus: Mahdollistaa useiden sivustojen hallinnan samasta hallintaliittymästä hyödyntäen keskitettyä tiedon varastointia. Esimerkiksi internetsivusto ja sen extranet sekä erilaiset teema- ja kampanjasivustot omilla ulkoasuillaan.

Modulaarisuus: Portlet-perusteinen, modulaarinen rakenne mahdollistaa toimintojen joustavan kehityksen ja muokkauksen. Portletteja on saatavissa avoimena lähdekoodina sekä ostettavissa tuotteistettuna. Palvelukohtaiset räätälöinnit olemassaolevista portleteista sekä uniikit, palvelukohtaiset portletit on sujuva toteuttaa tapauskohtaisesti.

Käyttäjähallinta: Erittäin monipuolinen päivitys- ja käyttäjäoikeuksien hallinta. Näkymiä ja oikeuksia voidaan muokata organisaatio-, rooli- ja yksilötasolla. Ryhmittely perinteisiin ”siiloihin” sekä niiden poikkileikkaukset esimerkiksi työryhmä- ja projektikokoonpanoille. Mahdollistaa käyttäjäkohtaisesti personoitavat näkymät.

Helppokäyttöisyys: Lomaketyyppinen sisällönsyöttö; perustaso on helppo hallita. Päivittäjä voi raahaamalla siirtää sisältöä eri paikkoihin sivustolla. Helppokäyttöisyys yhdistyy kuitenkin riittävään monipuolisuuteen haastaviinkin tarpeisiin.

Integroitavuus: Liferay tarjoaa sisäänrakennettuja integraatio-mahdollisuuksia muun muassa kirjautumiseen (AD, LDAP, CAS, Facebook ym.) ja se on joustavasti räätälöitävissä yhteistoimintaan eri rajapintojen kanssa. 

Vuorovaikutteisuus: Runsaasti valmiita portletteja esimerkiksi keskusteluun, tykkäykseen, äänestykseen, profiilihallintaan ja sosiaalisen pääoman kartuttamiseen.

Maailmanlaajuisen kehittäjäyhteisön tuoma tuki (myös Suomessa useita kehittäjiä ja toimittajia) turvaa kehittyvän elinkaaren ja tuo jatkuvasti uusia komponentteja. Liferaylla on toteutettu satoja sivustoja ja sillä on satojatuhansia käyttäjiä maailmanlaajuisesti.

 

Ch5 Finland ja Liferay

Ch5 Finlandilla on pitkä kokemus Liferay-teknologiasta, alkaen versiosta 4 ja tähyillen jo tulevaan 7.1-versioon. Tällä hetkellä uudet projektit tehdään 7.0-versioon, ja ylläpidossa on joitakin 6.x-version portaaleja.

Ch5 Finland on useissa erilaisissa asiakasprojekteissa kehittänyt räätälöityjä portletteja suomalaisten organisaatioiden tarpeisiin. Esimerkkejä:

  • Datan visualisointi -portlet
  • Prosessikuvaus/aikajana -portlet
  • Testaa itsesi -portlet
  • Monen lähteen RSS -portlet

Lue myös nämä

Liferay asiakkuuksiamme